Ravioli czteroserowe z pesto ziołowym

Ravioli czteroserowe z pesto ziołowym
Ravioli czteroserowe z pesto ziołowym może być tylko pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,37 USD za porcję. To danie główne ma 453 kalorii, 20g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. 6 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz ricottę z pełnego mleka, oliwę z oliwek, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 60%, który jest solidny. Spróbuj Pieczony W Piekarniku Czosnek Ziołowy Ser Ravioli, Dynia piżmowa, pesto z szałwii i tarta z czosnkiem i ziołami Paysan Breton-Silversurfers, oraz Zupa Ziołowa Ravioli dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Do pesto: w robocie kuchennym połącz bazylię, pietruszkę, miętę, parmezan, orzeszki pinii, pastę sardelową, pieprz i czosnek. Pulsuj, aż będzie masywny. Przy uruchomionej maszynie stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż pesto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Do ravioli: w średniej misce wymieszaj ricottę, mozzarellę, mascarpone, parmezan, bułkę tartą, gałkę muszkatołową, 3/4 łyżeczki soli i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
MascarponeMascarpone
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
RavioliRavioli
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
W małej misce wymieszaj jajko i 1 łyżeczkę wody, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Za pomocą pędzla do ciasta delikatnie posmaruj brzegi opakowań wonton mieszanką jajeczną. Przełóż 1 poziomą łyżkę nadzienia na środek każdego opakowania wonton. Złóż przeciwległe rogi każdego opakowania wonton, aby utworzyć kształty trójkąta. Mocno uszczelnij krawędzie, wyciskając powietrze wokół wypełnienia. (Można zrobić kilka godzin wcześniej. Przykryj folią i wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do użycia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Zagotuj duży garnek wody na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
7
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżki soli i oliwę z oliwek. Partiami dodaj ravioli do wody i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie, ale nadal jędrne do ugryzienia, około 3 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej ostrożnie wyjmij ravioli i odcedź na durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
RavioliRavioli
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Przenieś ravioli do płytkich misek do zupy. Nałóż sos na ravioli i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
RavioliRavioli
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

12 łyżeczki czosnku w proszkupasta anchoispasta anchois0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki0Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta gładkabułka tarta gładka1jajko, pobitejajko, pobite2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezapakowany kubek świeżych liści bazyliizapakowany kubek świeżych liści bazylii1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 zapakowanej szklanki świeżych liści mięty1/2 zapakowanej szklanki świeżych liści mięty12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonych1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej1 łyżeczka ostrej papryki, jeśli to możliwe wędzonej12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweser mascarpone w temperaturze pokojowejser mascarpone w temperaturze pokojowej851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.3/4 zapakowanej szklanki grubo startej mozzarelli, w temperaturze pokojowej3/4 zapakowanej szklanki grubo startej mozzarelli, w temperaturze pokojowej0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, w temperaturze pokojowejświeżo starty parmezan, w temperaturze pokojowej431 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki tartego parmezanu1/2 szklanki tartego parmezanu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 zapakowanej szklanki świeżych włoskich liści pietruszki1/2 zapakowanej szklanki świeżych włoskich liści pietruszki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweorzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 szklanki świeżej ricotty z pełnego mleka1/2 szklanki świeżej ricotty z pełnego mleka35opakowania wonton kupione w sklepieopakowania wonton kupione w sklepie

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Ravioli działa naprawdę dobrze z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Chrupiące, dojrzałe, czerwone aromaty jagodowe i wiśniowe są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn