Ratatouille z Penne
Ratatouille z Penne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 808 kalorii, 30g białka, oraz 28g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubej soli, tymianek, papryka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Ratatouille z Penne, Kremowy Ratatouille Over Penne, oraz Zupa Ratatouille z wieprzowiną i Penne.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Wymieszać razem bakłażany, cebulę, 1/4 szklanki oleju i sól koszerną w dużej patelni do pieczenia, a następnie upiec mieszaninę w środku piekarnika, mieszając od czasu do czasu, 15 minut. Wymieszać w squash, papryka, 2 łyżki oleju, i więcej koszernej soli i mieszanki pieczeń, mieszając od czasu do czasu, aż papryka będą miękkie, 25 do 30 minut.
Podczas gdy warzywa są smażone, dusić pomidory, czosnek, tymianek, pozostałe 2 łyżki oleju i sól koszerna w ciężkim rondlu, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje,12 do 15 minut. Pomidory wymieszać z prażonymi warzywami i doprawić ratatouille.
Cook penne rigate in a 6-qt. garnek wrzącej osolonej wody, aż al dente i odcedzić. Podczas gotowania makaronu, natkę pietruszki i bazylii wymieszać z ratatouille i doprawić. Wrzucić Penne rigate z 1/3 ratatouille i służyć z resztą.
* Ratatouille mogą być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone, pokryte. Podgrzać przed użyciem w przepisie.