Raspados de Tamarindo (tamaryndowca)

Raspados de Tamarindo (tamaryndowca)
Raspados de Tamarindo (Tamaryndowe lody) może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 406 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka cukru, lodu, strąków tamaryndowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Pieczeń garnkowa z sosem tamaryndowca (Carne con Salsa de Tamarindo), Miecznik szkliwiony Tamaryndowcem z sosem limonkowym, kolendrą i Tamaryndowcem, oraz Mojito Italian Ices.

Instrukcje

1
Do rondla włożyć strąki tamaryndowca, oczyszczone ze wszystkich łusek i skórek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać 3 szklanki wody lub w razie potrzeby przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu, aż woda i miąższ zostaną zmniejszone o 1/4, 30 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Przecedzić miąższ tamaryndowca przez sitko o drobnych oczkach do innego rondla; wyrzucić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miąższ TamaryndowcaMiąższ Tamaryndowca
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wlać pozostałe 5 szklanek wody przez sitko, aby umyć jak najwięcej miazgi do mieszaniny. W razie potrzeby sprawdzić miąższ pozostawiony w sitku pod kątem twardych kawałków skórki i skorupy i dodać miąższ z powrotem do mieszaniny tamaryndowca.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Umieścić mieszaninę tamaryndowca na małym ogniu i gotować, aż będzie ciepłe, ale nie wrzenia, 2 do 3 protokół. Wymieszać cukier z mieszaniną tamaryndowca, aż cukier się rozpuści. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, dodaj 1/4 szklanki wody. Podziel Ogolony lód na 6 szklanek i wlej mieszaninę tamaryndowca na Ogolony lód, aby podać.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamaryndTamarynd
CukierCukier
WodaWoda
LódLód
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn