Rajun Cajun Crab Dip
Przepis Rajun Cajun Crab Dip można zrobić w około 45 minut. Za 63 centów za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 16. Jedna porcja zawiera 162 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu. Jest to niedrogie przepis dla fanów jedzenia Cajun. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jeśli masz pod ręką mięso kraba, ciężką śmietanę do ubijania, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 18%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Krążki Cebulowe Rajun' Cajun, Cajun Hot Crab Dip, oraz Cajun Crab Cakes.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj serek śmietankowy, czosnek, śmietanę, 1 łyżeczkę przyprawy do owoców morza, chrzan i sos Worcestershire. Delikatnie wymieszaj kraba i połowę zielonej cebuli.
Przełóż do natłuszczonego 2-kubkowego naczynia do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 23-27 minut lub do momentu, gdy brzegi będą musujące.
Posyp serem Monterey Jack i pozostałą przyprawą do owoców morza.
Piec 5 minut dłużej lub do stopienia sera.
Posyp pozostałą zieloną cebulką.
Podawać na ciepło z krakersami.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Krab można łączyć z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły Krab (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Jednym z win, które można spróbować, jest Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay]()
Beaulieu Vineyard Carneros Chardonnay
Drobny żółto-zielony złoty kolor. Bogaty, wysunięty owoc silnie przejawia się bogatymi aromatami miodu gruszkowego i ekstraktu waniliowego, z nutami świeżych ziół i marcepanu. Bardzo pełne, bujne smaki ujawniają zintegrowane, typowo Carneros, dojrzałe jabłko i brzoskwiniowe owoce połączone z pikantnymi waniliowo-cynamonowymi elementami dębu. Finisz jest kremowy, okrągły i prażony, ani "charry", ani resiny, Dąb drobno zrównoważył potężne owoce. Jest to luksusowo teksturowane wino o wysokiej zawartości ekstraktu; świetna folia do bogatych dań rybnych, pikantnego kurczaka lub pieczeni cielęcej.