Raita (indyjska przyprawa jogurtowo-ogórkowa)
Przepis Raita (indyjska przyprawa jogurtowa i ogórkowa) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 8 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 41 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło ten poranny posiłek. Mieszanka cebuli, mielony kminek, szczypta mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Raita (indyjska przyprawa jogurtowo-ogórkowa), Ogórek Raita (przepis na jogurt indyjski), oraz Raita Indyjska (Cucumber Mix) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ogórek w durszlaku i posyp solą. Dobrze wrzucić; odcedzić przez 30 minut. Spłukać zimną wodą; odcedzić.
Umieść ogórek na kilku warstwach ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu.
Połącz ogórek, jogurt i pozostałe składniki.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner]()
Nikolaihof Hefeabzug Gruner Veltliner
# 65 Wine Spectator Top 100 2012Ten rocznik 2011 jest szczególnie szczegółowy i zgryźliwy i wydaje się smakować każdy kamyk i każdy lee. Lekkie, ale długie, jak woda źródlana lub wysokogórskie białe wino, o dużym potencjale starzenia.