Ragù Alla Bolognese z Fettuccine

Ragù Alla Bolognese z Fettuccine
Ragù Alla Bolognese z Fettuccine może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.65 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 443 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz fettuccine, mieloną cielęcinę, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Sos boloński (ragu Bolognese), oraz Ragu Bolognese dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj cebulę, seler, i marchew; przykryć i gotować 8 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
3
Usuń mieszankę cebuli z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cielęcinę, wieprzowinę i wołowinę na patelnię; gotować na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
WieprzowinaWieprzowina
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj wino, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
WinoWino
6
Dodać mieszaninę cebuli, bulion, i przecier pomidorowy; doprowadzić do gotować. Gotować 1 godzinę, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
BulionBulion
CebulaCebula
7
Wymieszać z mlekiem i mieloną natką pietruszki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 40 minut. Odrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MlekoMleko
8
Dodać makaron i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
9
Posypać równomiernie serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
10
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

1całość do nabijania szynkicałość do nabijania szynki1Batoniki toffi Heathz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany selerdrobno posiekany seler2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino4111 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.beztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczakabeztłuszczowy, mniej sodowy bulion z kurczaka5101 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.paczki świeże fettuccine, gotowane i osuszonepaczki świeże fettuccine, gotowane i osuszone23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona świeża pietruszka płaskamielona świeża pietruszka płaska0Batoniki toffi Heathgałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.ground roundground round1421 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego12 łyżeczki czosnku w proszku3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo startego parmezanu, plus skórka (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana cebuladrobno posiekana cebula23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calastarty świeży parmezanstarty świeży parmezan1Batoniki toffi Heathsól do obramowania szkłasól do obramowania szkła3051 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2 1/2 szklanki kefalotyri lub kasseri, startego2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn