Grillowane szaszłyki z kalmarów z masłem anchois
Grillowane szaszłyki z kalmarów z masłem anchois mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 268 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kalmarów, sok z cytryny, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co jest raczej złe. Spróbuj Grillowana kałamarnica z sałatą Miner ' s salad & Mint , pietruszka, Pesto anchois, Kanapki z grillowanym masłem warzywno-anchois, oraz Grillowana polędwica z anchois-masłem cytrynowym i brokułami Rabe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namocz dwanaście 8-calowych drewnianych szaszłyków w wodzie przez około 20 minut.
Odciąć macki kałamarnicy w 1 szt.
Przetnij ciała w poprzek na 1-calowe pierścienie. Nawlecz 3 lub 4 kawałki ciała kałamarnicy na każdy szpikulec i zakończ 1 lub 2 mackami.
W małej misce, za pomocą widelca, rozgnieść anchois z masłem do wymieszania. Wymieszać sok z cytryny i doprawić solą i pieprzem.
Zapal grill lub rozgrzej patelnię grillową, aż będzie bardzo gorąca.
Szaszłyki z kałamarnic posmarować oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem. Grilluj na gorącym ogniu lub na dużym ogniu, aż lekko zwęglone i po prostu ugotowane, około 1 minuty na stronę.
Przełóż szaszłyki z kałamarnic na rozgrzany talerz i obficie posmaruj je masłem anchois.
Podawać szaszłyki na raz.
Rekomendacja wina: wino musujące o bardzo ostrej kwasowości zrównoważyłoby słoność grillowanych kałamarnic, a także chrupek ziemniaczanych w poniższym przepisie. Spróbuj czystego, cytrynowego, kremowego Nonvintage Nino Franco Prosecco di Valdobbiadene Rustico lub pełnego, wytrawnego w kości Gini Brut Gran Cuve Millesimo z 1994 roku.