Rabarbar Napoleons
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rabarbar Napoleons. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 843 kalorie, 10g białka, oraz 42g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka galaretki porzeczkowej, cukier puder, skórka pomarańczowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Napole truskawkowo-rabarbarowe z lodami Creme Fraiche, Napoleony, oraz Portabella Napoleons.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. używając 1/2 łyżki masła, obficie masło 1 blacha do pieczenia. Rozłóż ciasto na powierzchni roboczej; posypać 2 łyżkami cukru.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowy kwadrat. Przyciąć krawędzie do postaci 10-calowy kwadrat.
Wytnij kwadrat na cztery 5-calowe kwadraty.
Przetnij kwadraty po przekątnej na pół, tworząc 8 trójkątów.
Przełóż Trójkąty, bok cukru do góry, na przygotowaną blachę do pieczenia. Używając pozostałej 1 1/2 łyżki masła, obficie masło spód drugiej blachy do pieczenia.
Umieścić drugi arkusz, maślaną stroną w dół, na szczycie trójkątów ciasta.
Piec ciasta Trójkąty 15 minut; naciśnij górną blachę do pieczenia w dół, aby spłaszczyć.
Piec, aż wypieki będą złociste, o 10 minut dłużej.
Usuń górną blachę do pieczenia. Za pomocą metalowej szpatułki przenieś wypieki do stojaka i całkowicie ostudź.
W średnim rondlu wymieszać rabarbar, 2/3 szklanki cukru, sok pomarańczowy, skrobię kukurydzianą i startą skórkę pomarańczową.
Odstawić do wytworzenia soków, około 10 minut. Gotować na średnim ogniu, aż rabarbar będzie miękki, ale nadal nienaruszony, mieszając delikatnie, o 7 protokół. Delikatnie wymieszać z galaretką z czerwonych porzeczek. Fajne 5 minut. (Wypieki i nadzienie można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać pieczywo szczelnie w temperaturze pokojowej. Przykryj i napełnij w lodówce. Napełnianie paskiem przed użyciem.)
Ułóż 1 Trójkąt ciasta na każdym z 4 talerzy; wierzch nadzieniem rabarbarowym, następnie pozostałe 4 Trójkąty ciasta.
Posypać cukrem pudrem. Łyżka lodów obok każdego Napoleona.
W razie potrzeby udekoruj paskami skórki pomarańczowej i miętą.
Podawaj napoleonom natychmiast.