Quinoa z Shiitakes i groszek śnieżny
Quinoa z Shiitakes i groszek śnieżny może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jeśli masz olej sezamowy, koszerną sól i pieprz, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Smażona wołowina z groszkiem śnieżnym i Shiitakes, Smażony groszek śnieżny z Shiitakes i imbirem, oraz Zapiekana Sałatka Z Komosy Ryżowej Z Przegrzebkami I Groszkiem Śnieżnym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść quinoa i 2 szklanki wody w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Wymieszać raz, przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Nadal gotować, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest miękka, o 20 protokół.
Wyjąć z ognia i odstawić 5 minut, odkryć i puch widelcem.
W międzyczasie podgrzać 1 łyżeczkę oleju sezamowego na średniej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać grzyby i nadal gotować, mieszając, aż grzyby będą miękkie, o 5 protokół.
Dodać groszek śnieżny, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Gotować, mieszając, do jasnozielonego, ale nadal chrupiące-przetargu, o 3 protokół.
Połącz gotowaną komosę ryżową, mieszankę grzybów, sos sojowy, szalotki i pozostałe 2 łyżeczki oleju sezamowego w średniej misce. Wrzucić delikatnie połączyć. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Kalorie: 210 tłuszcz: 6 g tłuszczów nasyconych: 1 g białka: 8 g węglowodanów: 32 g cukru: 2 g błonnika: 4 g cholesterolu: 0 miligramów sodu: 260 miligramów