Quinoa Pilaf
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Quinoa Pilaf spróbować. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 10g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 3 i kosztuje 1,37 zł za porcję. Przepis ten zachwycił 318 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jeśli masz ogórek, tajska bazylia, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Quinoa Pilaf, Quinoa Pilaf, oraz Quinoa Pilaf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przepłukać quinoa, jeśli poinstruowany na polu: Sprawdź pole quinoa, jeśli zaleca płukanie quinoa, umieścić quinoa w dużym sito i wypłukać go, aż woda będzie czysta. (Niektóre marki nie wymagają płukania.)
Podsmażona cebula, papryka, czosnek, orzeszki piniowe:
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu w garnku 1 1/2 do 2 quart.
Dodać cebulę, papryka, czosnek i orzeszki piniowe i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula są przezroczyste, ale nie rumiane.
Dodać niegotowane quinoa i gotować, mieszając od czasu do czasu przez kilka minut. Można pozwolić niektóre quinoa się trochę tosty.
Dodajemy wodę, sól, gotujemy na wolnym ogniu:
Dodać 2 szklanki wody i jedną łyżeczkę soli. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiej tak, że quinoa i woda gotują się na wolnym ogniu, podczas gdy garnek jest częściowo pokryte (wystarczy wypuścić parę).
Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż quinoa jest tender i woda została wchłonięta.
Wyjąć z ognia i włożyć do dużej miski. Wypchaj się widelcem.
Wymieszać z oliwą z oliwek, miętą, bazylią, szczypiorkiem, ogórkiem:
Pozostawić do ostygnięcia, aż tylko lekko ciepłe, dodać kolejną łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszać z posiekaną miętą, bazylią, szczypiorkiem i ogórkiem.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej.