Quinoa Mujadara
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Quinoa Mujadara może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 64 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 308 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, kminku, zielonej soczewicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 87% to danie jest super. Spróbuj Mujadara, Mujadara, oraz Krótkie Żebro Mujadara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki1 szklanka brązowej lub zielonej lentyly2 szklanki quinoa1 / 4 szklanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, podzielona1 1/2 łyżeczki cumin2 liście laurowe2 paski skórki cytrynowej, każdy o długości około 2 cm2-3 duże cebule, obrane i pokrojone cienkie
Posiekana świeża pietruszka z płaskim liściem lub mięta do dekoracji (opcjonalnie)jogurt grecki do polewy (opcjonalnie)