Quiche z szynki z ziołami i sałatką ze szparagami

Quiche z szynki z ziołami i sałatką ze szparagami
Quiche z szynką z ziołami i sałatką ze szparagami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 20% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 750 kalorii, 18g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Jest to przystępna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 4 osoby ucieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką koszerną sól i pieprz, żółtko, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na solid spoonacular wynik 46%. Spróbuj Quiche z szynki z ziołami i sałatką ze szparagami, Quiche z szynki z ziołami i sałatką ze szparagami, oraz Głębokie Danie Eggy Quiche podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Aby zrobić ciasto: mąkę, sól i cukier połączyć w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
3
Dodaj masło i wymieszaj mikserem do ciasta lub rękami, aż mieszanina będzie przypominać grubą okruchy. Ubić żółtko i wodę z lodem w małej misce, aby zmiksować, dodać do ciasta. Pracuj nad tym, aby związać ciasto, aż utrzyma się razem, nie będąc zbyt mokrym ani lepkim. Wyciśnij niewielką ilość razem, jeśli jest krucha, dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżka na raz. Uformuj ciasto na dysk i zawiń w folię; przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Klarowny Ekstrakt Waniliowy Lub WodaKlarowny Ekstrakt Waniliowy Lub Woda
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Posypać blat i wałek lekko mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
5
Ciasto rozwałkować na 14-calowe koło o grubości około 1/4 cala. Ostrożnie zwiń ciasto na szpilkę (może to zająć trochę praktyki) i połóż je na 9-calowej patelni z formowaniem sprężynowym. Mocno dociśnij ciasto do dna i boków, aby ciasno pasowało; Przytnij nadmiar ciasta wokół obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
6
Umieść patelnię na solidnym arkuszu ciastek, aby łatwiej było wchodzić i wychodzić z piekarnika, ten quiche jest dość ciężki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1
Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, posmaruj patelnię olejem i dodaj cebulę. Powoli gotować cebulę, mieszając, aż karmelizują i uwalniają swoje naturalne cukry.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj kilka łyżek wody, aby cebula się rozpadła, jeśli to konieczne. Wrzucić szynkę, gotować, mieszając, przez około 10 minut, aby uzyskać trochę koloru na nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
3
Zdjąć z ognia. W dużej misce ubić jajka do spienienia, wlać śmietanę; doprawić solą i pieprzem. Ułóż karmelizowaną cebulę i szynkę na dnie skorupy i ostrożnie wlej śmietanę i mieszaninę jaj; nadzienie powinno znajdować się około 1 cala od góry patelni. Przykryć luźno folią i piec przez 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)(wybierz Smak: Original Swiss, Papryczka Jalapeno, Czosnek I Zioła Lub Parmezan)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Wyjmij folię i kontynuuj pieczenie przez 15 minut lub do momentu, gdy quiche będzie ustawione, podpuchnięte i lekko się potrząśnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Wyjąć do stojaka z drutu i ostudzić na 30 minut. W międzyczasie zrób sałatkę ze szparagami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Aby zrobić sałatkę ze szparagami: w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, blanszuj szparagi przez 4 minuty lub aż będą po prostu chrupiące-delikatne.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Szparagi odcedzić, przełożyć do miski z lodowatą wodą, aby zatrzymać gotowanie i dobrze odcedzić. Szparagi pokroić w kawałki 1/2 cala i włożyć do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
8
Dodać parmezan i zioła, skropić sałatkę z ziół i szparagów oliwą z oliwek, wycisnąć sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Wrzuć delikatnie, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
9
Poluzuj quiche z boków patelni, przesuwając cienką metalową szpatułkę wokół wewnętrznej krawędzi. Ostrożnie odkręć pierścień i przełóż quiche (z dolną podstawą) na talerz do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Pokroić w kliny, skropić odrobiną oliwy z oliwek i kilkoma zwojami świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
11
Udekoruj sałatką szparagową na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki2 łyżki Pokrojonej W Kostkę, Pieczonej Czerwonej Papryki
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn