Quiche Z Soczewicy
Quiche z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przepis na posiłek poranny. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mleko, soczewicę, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Quiche Z Soczewicy, Quiche z cukinią i kozim serem (Quiche de Courgettes au Chèvre), oraz Quiche Aux Asperges Et Saumon (Quiche Ze Szparagów I Łososia ) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Umieść cebulę i oliwę z oliwek w 9 calowy talerz Deep-dish pie.
Piec około 15 minut, lub aż cebula będzie miękka.
Soczewicę i wodę umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez około 20 minut, lub do soczewicy są miękkie.
Spuścić większość wody off, a następnie umieścić różyczki brokuły na szczycie soczewicy. Przykryć i gotować przez około 5 minut. To wysuszy soczewicę i ugotuje brokuły.
Przełożyć soczewicę, brokuły i pomidory na talerz ciasta z cebulą i wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić każdy element. Wymieszać ser w tym czasie, jeśli używasz. W średniej misce, ubij razem jajka, mleko, sól, pieprz i włoskie przyprawy.
Wlać składniki na talerzu ciasta.
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy środek będzie jędrny, gdy quiche zostanie wymieszane. Ostudzić przez kilka minut przed krojeniem i podaniem.