Quiche z pieczarkami i szynką
Pieczarkowo-Szynkowy Quiche może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 325 kalorii, 10g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jeśli masz sól i pieprz, mleko, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Quiche Z Dwoma Grzybami, Pieczarkowe Quiche, oraz Over-the-top pieczarki Quiche.
Instrukcje
W robocie kuchennym mieszaj mąkę z masłem i solą, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj wodę i pulsuj kilka razy, aż powstanie kruche ciasto. Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i zagniatać 3 razy, aż po prostu się połączy. Wkleić w dysk, owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto na 12-calową rundę. Dopasuj okrągłą patelnię do 10 1/2 cala z wyjmowanym dnem.
Rolka wałka przez górną część patelni, aby usunąć nadmiar ciasta. Ciasto wyłożyć folią i napełnić masą ryżową lub plackową.
Zapiekać skorupę tarty przez około 1 godzinę, lub na złoty kolor wokół krawędzi.
Wyjąć folię i ryż i piec skorupę przez około 18 minut dłużej, lub do złotego Na spodzie.
Przenieś skorupę tarty do stojaka z drutu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Zwiększ temperaturę piekarnika do 37
Na dużej patelni, roztopić masło.
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości i rumiane, o 8 protokół.
W średniej misce ubijamy jajka ze śmietaną, mlekiem, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Grzyby, szynkę i ser rozsypać w skorupce tarty i zalać kremem.
Piecz quiche przez około 30 minut, lub do momentu, gdy będzie lekko rumiany na wierzchu i krem jest po prostu ustawiony.
Przełożyć do stojaka do ostygnięcia na 15 do 20 minut. Odkroić quiche, pokroić w kliny i podawać.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Mouton kadet Bordeaux Rouge. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.