Quiche w kubeczkach z boczkiem i brokułami
Jeśli masz około 35 minut do spędzenia w kuchni, Bacon-Broccoli Quiche Cups może być znakomitym przepisem bezglutenowym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Za 1,76 USD za porcję przepis ten pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 271 kalorii , 19 g białka i 19 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 2 osób. Ten przepis podoba się 32 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Mieszanka doprawionej soli, pieprzu, ząbka czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Bacon and Arugula Quiche , Leek, Mushroom, and Bacon Quiche i Bacon & Egg Toast Cups .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Używając łyżki cedzakowej, wyjmij go na ręczniki papierowe; odcedź, zachowując 1 łyżeczkę skapującego tłuszczu. W skapującym tłuszczu smaż brokuły i cebulę na średnim ogniu przez 2-3 minuty lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
W małej misce ubij jajka, pietruszkę, sól przyprawową, jeśli chcesz, i pieprz. Wymieszaj z mieszanką boczku i brokułów; dodaj ser i pomidora.
Wlać do dwóch 10-uncjowych foremek lub miseczek na krem wysmarowanych sprayem do pieczenia.
Piec w temperaturze 400°C przez 22–25 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka ciasta będzie czysty.