Quesadillas z kiełbasą i chipsami kukurydzianymi
Quesadillas z kukurydzianymi chipsami i kiełbasą to dobry przepis na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis pozwala na przygotowanie 1 porcji o wartości 1482 kalorii , 56 g białka i 98 g tłuszczu każda. Za 3,69 USD za porcję przepis ten pokrywa 42% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest on dostarczany przez Allrecipes. 7 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką masło, chili w proszku, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Polish Rugelach , Kickin' Vegan Quesadillas i Kogi Kimchi Quesadillas .
Instrukcje
Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu. Smaż kiełbasę w gorącym oleju, aż lekko się zrumieni, około 5 minut.
Dodaj czosnek, salsę, chili w proszku, pieprz, sól czosnkową i kminek; smaż i mieszaj, aż czosnek zmięknie, około 4 minuty.
Połóż tortillę na talerzu nadającym się do kuchenki mikrofalowej i posyp ją mieszanką kiełbasianą.
Posyp startym serem Monterey Jack.
Podgrzewaj tortillę w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy, aż ser się rozpuści. Może to potrwać od 45 sekund do 1 minuty (w zależności od kuchenki).
Posyp chipsy tortilli na roztopionym serze i przykryj pozostałą tortillą. Posmaruj masłem obie strony quesadilli i umieść na czystej patelni na średnim ogniu. Smaż do uzyskania złotego koloru; przewróć i kontynuuj smażenie do uzyskania złotego koloru z drugiej strony, około 4 minut z każdej strony.