Płatki owsiane z żurawiną kompot pomarańczowo-orzechowy
Płatki owsiane z żurawiną kompot pomarańczowy z orzechów laskowych może być tylko poranny posiłek szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1402 kalorie, 14g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, mleko, orzechy laskowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kompot Pomarańczowo-Żurawinowy, Kompot Żurawinowo-Pomarańczowy, oraz Kompot żurawinowo-pomarańczowy z Port dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wodę i cukier w średnim rondlu na średnim ogniu.
Gotować, aż cukier się rozpuści, od czasu do czasu mieszając, następnie dodać żurawinę. Doprowadzić do wrzenia, następnie obniżyć ogień do średniego i energicznie gotować, aż żurawina pęknie i mieszaninę zmniejsza się o połowę, o 20 minut.
Dodać puree pomarańczowe i orzechy laskowe i gotować 2 minuty więcej. Zdejmij ciepło i pozostaw do ostygnięcia, zanim dodasz do płatków owsianych. Niewykorzystany kompot można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
Ugotowane płatki owsiane umieścić w misce i wymieszać z mlekiem. Top z 1/3 szklanki kompot i podawać natychmiast.