Płatki owsiane Pralinowe lody z ciepłym sosem jagodowym
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Płatki owsiane Pralinowe lody z ciepłym sosem jagodowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. Mieszanka jeżyn lub, żółtka, gin, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Parfaits Z Ciepłym Sosem Jagodowym, Ciepła polewa Jagodowa do lodów, oraz Pięciominutowe ciasto z lodami waniliowymi z ciepłym kompot z jagód.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Rozłóż owies na przygotowanym arkuszu.
Piec owies do jasnego złota, mieszając od czasu do czasu, około 7 minut. Odstawić.
Połącz cukier i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynowego koloru, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 7 minut. Natychmiast wymieszać z owsem.
Wlać pralinkę na tej samej blasze do pieczenia. Całkowicie fajne.
Pralinki rozbij na duże kawałki.
Przenieść do ciężkiej, zamykanej plastikowej torby. Za pomocą młotka, funt na małe kawałki. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Połącz mleko, śmietanę, cukier i żółtka w dużym rondlu; ubijaj, aby zmiksować. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby cienko pokryć łyżkę, około 9 minut (nie gotować).
Wlać do średniej miski. Przechowywać w lodówce krem do zimna, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Wymieszać 1 szklankę pralinki do kremu (przykryć i rezerwy pozostałe pralinki do dekoracji). Zamrozić krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść do pojemnika, przykryć i zamrozić. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
Połącz wszystkie składniki w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu, aż jagody będą miękkie i sos lekko zgęstnieje, około 5 minut. Za pomocą tylnego widelca grubo rozgnieść około 3/4 jagód. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled. Przed podaniem sos rewarmowy.)
Łyżka lodów do kielichów. Łyżka ciepłego sosu.
Posypać pralinkami i podawać.
Podczas przygotowywania karmelu ważne jest, aby umyć boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby usunąć nierozpuszczone kryształy cukru, które mogą zniszczyć syrop karmelowy.