Płatki owsiane Pralinowe lody z ciepłym sosem jagodowym

Płatki owsiane Pralinowe lody z ciepłym sosem jagodowym
Need a deser bezglutenowy i wegetariański? Płatki owsiane Pralinowe lody z ciepłym sosem jagodowym mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.9 za porcję. Mieszanka jeżyn lub, żółtka, gin, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody Parfaits Z Ciepłym Sosem Jagodowym, Ciepła polewa Jagodowa do lodów, oraz Pięciominutowe ciasto z lodami waniliowymi z ciepłym kompot z jagód.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Linia obramowana blachą do pieczenia folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Rozłóż owies na przygotowanym arkuszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
3
Piec owies do jasnego złota, mieszając od czasu do czasu, około 7 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz cukier i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż do głębokiego bursztynowego koloru, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 7 minut. Natychmiast wymieszać z owsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
Wlać pralinkę na tej samej blasze do pieczenia. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Pralinki rozbij na duże kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
7
Przenieść do ciężkiej, zamykanej plastikowej torby. Za pomocą młotka, funt na małe kawałki. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1
Połącz mleko, śmietanę, cukier i żółtka w dużym rondlu; ubijaj, aby zmiksować. Stale mieszaj na średnim ogniu, aż krem zgęstnieje na tyle, aby cienko pokryć łyżkę, około 9 minut (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BudyńBudyń
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Wlać do średniej miski. Przechowywać w lodówce krem do zimna, co najmniej 2 godziny. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wymieszać 1 szklankę pralinki do kremu (przykryć i rezerwy pozostałe pralinki do dekoracji). Zamrozić krem w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
BudyńBudyń
PralinyPraliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
4
Przenieść do pojemnika, przykryć i zamrozić. (Można przygotować 2 dni wcześniej. Zamrozić.)
1
Połącz wszystkie składniki w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina się zagotuje. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować na wolnym ogniu, aż jagody będą miękkie i sos lekko zgęstnieje, około 5 minut. Za pomocą tylnego widelca grubo rozgnieść około 3/4 jagód. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Chill uncovered unto cold, then cover and keep chilled. Przed podaniem sos rewarmowy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Łyżka lodów do kielichów. Łyżka ciepłego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
SOSSOS
3
Posypać pralinkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
PralinyPraliny
1
Podczas przygotowywania karmelu ważne jest, aby umyć boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aby usunąć nierozpuszczone kryształy cukru, które mogą zniszczyć syrop karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
KarmelKarmel
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn