Płatki owsiane i świeże jagody z kremem Chantilly z ' Treme
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać płatki owsiane i świeże jagody Parfaits z kremem Chantilly z ' Treme spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 785 kalorii, 5G białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.88 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, cukier granulowany, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Świeże Dojrzałe Jagody Z Kremem Chantilly, Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, oraz Parfaits Z Kremem Mieszanym Z Jagodami.
Instrukcje
Około 2 godzin przed złożeniem parfaits do serwowania, jeśli używasz truskawek, stem je i pokroić na kawałki o tej samej wielkości co inne jagody. Umieść wszystkie jagody w średniej szklanej, ceramicznej lub ze stali nierdzewnej misce. W małej misce połącz cukier granulowany z likierem i mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Dodaj słodzony Likier do jagód i delikatnie mieszaj gumową łopatką, aż jagody będą dobrze pokryte syropem, uważając, aby nie rozbić jagód. Przykryć folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, mieszając bardzo delikatnie około co 45 minut z łopatką.
Tymczasem ugotuj płatki owsiane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Następnie przykryć i odstawić do temperatury pokojowej, aż będzie gotowy do podania.
Tuż przed złożeniem parfaits, delikatnie przepłukać płatki owsiane na małym ogniu; cienkie z odrobiną wody, w razie potrzeby. (Nie powinien być zbyt gorący, bo roztopi krem Chantilly.)
Dodać masło i brązowy cukier i wymieszać dobrze wymieszać. Przykryć, aby utrzymać ciepło i odstawić.
Również tuż przed złożeniem przygotuj śmietanę: w dużej misce połącz ciężką śmietanę, kwaśną śmietanę, Likier i wanilię.
Ubijając ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego ustawionego na średniej prędkości, ubijaj mieszaninę aż do uzyskania miękkich pików, od 5 do 10 minut, jeśli ubijasz ręcznie lub około 3 minut, jeśli używasz miksera elektrycznego.
Aby zmontować parfaits, warstwa w każdej szklance 2 łyżki płatków owsianych, następnie 2 łyżki osuszonych jagód, następnie 2 łyżki śmietany Chantilly, a następnie kolejne 2 łyżki płatków owsianych. Wierzch z więcej jagód, dzieląc je równomiernie, i zakończyć z 1 łyżką śmietany Chantilly na wierzch parfait z kilkoma jagodami więcej do dekoracji.
Podawać od razu, z długimi łyżkami.