Pączki Drożdżowe
Need a wegetariański posiłek poranny? Pączki drożdżowe może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 20. Jedna porcja zawiera 180 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 37 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka soli, mąki, drożdży instant i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 27 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pączki Drożdżowe, Domowe Pączki Drożdżowe, oraz Pączki Drożdżowe, Na Trzy Sposoby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mleko w średnim rondlu i podgrzewaj na średnim ogniu, aż będzie wystarczająco ciepło, aby stopić skracanie.
Skracanie umieścić w misce i zalać rozgrzanym mlekiem. Odstawić.
W małej misce posypać drożdże ciepłą wodą i pozostawić do rozpuszczenia na 5 minut. Po 5 minutach wlać mieszaninę drożdży do dużej miski miksera stojącego i dodać mieszaninę mleka i skracania, najpierw upewniając się, że mieszanina mleka i skracania ostygła do letniego.
Dodać jajka, cukier, sól, gałkę muszkatołową i połowę mąki. Używając uchwytu łopatkowego, łącz składniki na małej prędkości, aż mąka zostanie włączona, a następnie obracaj prędkość na średnią i ubijaj, aż dobrze się połączą.
Dodaj pozostałą mąkę, łącząc na niskiej prędkości na początku, a następnie zwiększyć prędkość do średniej i dobrze pokonać. Zmień na mocowanie haka ciasta miksera i ubijaj na średniej prędkości, aż ciasto odciągnie się od miski i stanie się gładkie, około 3 do 4 minut.
Przełożyć do dobrze naoliwionej miski, przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Na Dobrze posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto do grubości 3/8 cala.
Wyciąć ciasto za pomocą 2 1/2-calowy obcinacz do pączków lub pierścień ciasta i za pomocą 7/8-calowy Pierścień Dla centrum całości. Ustaw na mące blachy do pieczenia, przykryć lekko ręcznikiem i odstawić na 30 minut.
Rozgrzej olej w głębokiej frytkownicy lub piekarniku holenderskim do 365 stopni F. delikatnie umieść pączki w oleju, 3 do 4 na raz. Gotować przez 1 minutę na stronę.
Przenieść do regału chłodzącego umieszczonego w patelni do pieczenia. W razie potrzeby pozostawić do ostygnięcia na 15 do 20 minut przed oszkleniem.