Północne tajskie Curry z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi

Północne tajskie Curry z kurczakiem i orzeszkami ziemnymi to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 21g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać chile papryki, czosnek, kurkuma w proszku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Pikantny Tajski Kurczak Curry Inkrustowany Orzeszkami Ziemnymi, Northern Chicken Curry Noodle, oraz Tajska Sałatka z kurczakiem z orzeszkami ziemnymi i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić papryki chili w misce; wlać wystarczającą ilość wody na papryki chili na pokrycie. Pozwolić papryki moczyć, aż zmiękną, o 10 protokół; odcedzić. Paprykę posiekać i odstawić na bok.
Mielić kminek, kurkumę, kolendrę i maczugę za pomocą zaprawy i tłucz na drobny proszek.
Dodaj galangal, trawa cytrynowa, sól, szalotka, czosnek, krewetka pasta, świeża kurkuma, i odtworzone papryki chile i zmielić w pastę. Do masy wymieszać sos rybny i cukier palmowy.
Przełożyć do dużej miski.
Dodać kurczaka do pasty i wrzucić do płaszcza kurczaka równomiernie; pozostawić do marynowania przez co najmniej 20 minut, lub do 24 godzin w lodówce.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; gotować kurczaka, aż nie będzie już różowy w środku i soki uruchomić jasne, 5 do 7 protokół. Wymieszać wodę, 1/2 szklanki orzeszków ziemnych, imbir, i sok z tamaryndowca do kurczaka, doprowadzić do gotować na wolnym ogniu, i gotować, aż zgęstnieje, 20 do 30 protokół. Można go również gotować w niższej temperaturze do 2 godzin.
Udekorować 2 łyżki orzeszków ziemnych służyć.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów