Puszyste naleśniki z kiełkami pszenicy i musem jabłkowym
Puszyste naleśniki z kiełkami pszenicy i musem jabłkowym zajmują około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 2G tłuszczu i w sumie 56 kalorii. Ten przepis serwuje 24 i kosztuje 11 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką olej roślinny, kiełki pszenicy, białka jaj i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. 88 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubi to śniadanie. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Naleśniki Z Kiełków Pszenicy, Naleśniki Z Kiełków Pszenicy, oraz Naleśniki z owsa i kiełków pszenicy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę uniwersalną, mąkę pełnoziarnistą, kiełki pszenicy i proszek do pieczenia. Zrób dołek na środku i dodaj żółtka, mus jabłkowy i mleko, aż będą dość gładkie. Jeśli ciasto wydaje się zbyt gęste, dodaj więcej mleka. W osobnej misce ubij białka mikserem elektrycznym na miękkie szczyty. Dodaj białka do ciasta, aż się zmiksują.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu. Nabierz duże łyżki ciasta na gorącą patelnię i smaż, aż na powierzchni pojawią się bąbelki. Odwróć i gotuj, aż zrumienią się z drugiej strony. Kontynuuj z pozostałym ciastem.