Puszyste Młode Ziemniaki
Puszyste młode ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 225 kalorii, 6G białka, oraz 16G tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka śmietany, młode ziemniaki, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Puszyste Kremowe Ziemniaki, Puszyste Puree Ziemniaczane, oraz Bardzo Puszyste Puree Ziemniaczane.
Instrukcje
Rozgrzej do 400 stopni.Opłukać i osuszyć ziemniaki, a następnie umieścić je na blasze do pieczenia.
Skropić oliwę z oliwek na ziemniaki i wmasować w płaszcz. I nie przywiązuj się zbytnio-wiesz, jak to się skończy.
Piec przez 35 do 40 minut, lub aż ziemniaki będą miękkie. Odstawić na 15 minut.
Do miski miksującej włożyć śmietanę, serek śmietankowy, szczypiorek, czosnek, sól i pieprz.
Każdy ziemniak pokroić na pół wzdłuż. Łyżką lub kulką melona wyjmij ziemniaki z wnętrza, pozostawiając bardzo cienką krawędź ziemniaka wewnątrz skóry.
Dodaj miąższ ziemniaczany do miski z innymi składnikami. Za pomocą masher ziemniaków lub widelca, delikatnie rozgnieść składniki razem, aż puszyste i gładkie. Smakuj i dostosuj przyprawę-pamiętaj, aby solić ją odpowiednio. Łyżka mieszaniny z powrotem do skorupy ziemniaków. W tym momencie, można migać zamrozić ziemniaki, jeśli chcesz: trzymać patelnię w zamrażarce, odkryte, i pozostawić do stwardnienia na zewnątrz na około 20 minut lub tak. Następnie wystarczy wrzucić je do kilku dużych worków Ziploc, szczelnie zamknąć i zamrozić, aż będą potrzebne.Gdy będziesz gotowy, upiecz ziemniaki w piekarniku 375 stopni, aż do całkowitego ogrzania. Ziemniaki zmiękną," stopią " i wypełnią skorupy ziemniaków podczas pieczenia. Mniammmmmm.