Puree ziemniaczane z szałwią i pasternakiem
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Puree z szałwii i pasternak mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 237 kalorii, 4G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Idź do sklepu i odebrać masło, pasternak, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Puree Pasternakowe i ziemniaki, Puree ziemniaczane i pasternak, oraz Puree Ziemniaczane I Pasternak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać pasternak, połówki wzdłuż, usunąć i wyrzucić rdzeń drzewny, i pokroić w 2-in. sztuk. Włóż do dużego garnka. Ziemniaki obrać, pokroić w 2-w. kawałki, i dodać do garnka. Warzywa przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj 1 łyżkę. sól. Gotować, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu widelcem, o 10 protokół.
W międzyczasie posiekaj 5 liści szałwii. Na małej patelni na średnim ogniu rozpuść masło. Gdy przestanie się spieniać, dodaj posiekane i całe liście szałwii. Gotować, aż pachnące, 1 do 2 protokół.
Przełóż warzywa przez ricer do dużej miski, lub rozgnieść je masher ziemniaków, duży widelec, lub mikser elektryczny. (Jeśli używasz miksera, uważaj, aby nie ubić ziemniaków za dużo, bo staną się lepkie.) Wymieszać z masłem szałwiowym i szałwią, kwaśną śmietaną i 1/2 łyżeczki. biały pieprz.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.