Puree Ziemniaczane
Puree ziemniaczane to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, ziemniaki Yukon gold, ser manchego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 6 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 42%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ser Dmuchane Ziemniaki, Słodkie ziemniaki z curry dmuchane ziarna, oraz Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym.
Instrukcje
Przynieś ziemniaki, 2 łyżeczki. sól i wodę przykryć do wrzenia w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Gotować 20 minut lub do miękkości; odcedzić. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Powrót ziemniaki do holenderskiego pieca, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 1 do 2 minut lub aż ziemniaki są suche.
Wyjąć z ognia; ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną do pożądanej konsystencji.
Masło wymieszać, kolejne 4 składniki, a pozostał 1 łyżeczka. sól do ziemniaków.
Rozprowadzić mieszaninę na lekko nasmarowane 2 1/2-do 3-qt. naczynie do pieczenia.
Posmaruj roztopionym masłem.
Piec w 400 przez 20 do 25 minut lub aż dokładnie ogrzane i nadmuchane.
* Można zastąpić rozdrobniony parmezan.
Uwaga: aby nadmuchać puree ziemniaczane przed, przygotować przepis zgodnie z zaleceniami przez pokrywę kroku i schłodzić do 2 dni.
Wyjąć z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut. Postępuj zgodnie z przepisem.