Puree Z Wodorostów
Tłuczone ziemniaki z wodorostów mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 706 kalorii, 6G białka, oraz 68 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.66 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś blok bonito, ciężki krem, wodorosty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: rozdrabniacz do ziemniaków lub młynek do żywności wyposażony w tarczę do drobnego mielenia, szybki mikser lub robot kuchenny
W rondlu, połączyć wodę i kombu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać płatki bonito. Przykryć garnek i odstawić na 10 minut.
Odcedzić płyn przez sito o drobnych oczkach umieszczone nad czystym rondlem i wyrzucić zawartość sita.
Dodać ziemniaki, umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża do parowania, około 40 minut.
Tuż przed ziemniakami są gotowe, w małym rondlu, doprowadzić śmietanę do dusić na średnim ogniu.
Odcedzić ziemniaki, odrzucając płyn. Przełóż ziemniaki przez ricer ziemniaki do małego rondla.
Dodać śmietanę i trzepaczką dobrze włączyć.
Umieścić na małym ogniu i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Ubij 2 łyżki masła z wodorostów do mieszanki śmietany ziemniaczanej, aż dobrze się wymieszasz, a następnie dodaj sól. W tym momencie przenieś ziemniaki do pożądanego naczynia do serwowania. Można to podawać w stylu rodzinnym w dużej misce lub jako przystawka w pojedynczych miseczkach. Używając mandoliny, drobno ogolić kilka kawałków zamrożonego masła z wodorostów i umieścić kilka kawałków na ziemniakach. Używając tarki, zetrzyj trochę bonito na wierzchu.
Umieść wodorosty w blenderze i przetwarzaj z dużą prędkością, aż zostaną podzielone na drobne kawałki, 30 do 45 sekund.
Przenieś wodorosty do dużej miski i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż do pełnego nawodnienia, około 10 minut.
Wodorosty odsączyć, włożyć do blendera, dodać masło i przetworzyć do całkowitego wymieszania. Masło podzielić na pół i przenieść każdą połowę do dużego arkusza folii.
Zwiń masło w plastikowe kawałki folii, tworząc dwie grube kłody. Przechowywać w lodówce jedną połowę i zamrozić drugą. Utrzyma się do 2 tygodni.