Puree Z Wodorostów

Puree Z Wodorostów
Tłuczone ziemniaki z wodorostów mogą być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 706 kalorii, 6G białka, oraz 68 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.66 za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś blok bonito, ciężki krem, wodorosty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Staromodne puree ziemniaczane-zrób domowe puree w domu, łatwo to zrobić z tym, Bennigan ' s Garlic puree Potatoes-łatwo jest zrobić puree czosnkowe, oraz Kolejny Mock puree ziemniaczane (puree kalafiorowe) - low Carb dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: rozdrabniacz do ziemniaków lub młynek do żywności wyposażony w tarczę do drobnego mielenia, szybki mikser lub robot kuchenny
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
W rondlu, połączyć wodę i kombu na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia. Wyreguluj ciepło, aby utrzymać niskie gotowanie na wolnym ogniu i gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Zdjąć patelnię z ognia i dodać płatki bonito. Przykryć garnek i odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Odcedzić płyn przez sito o drobnych oczkach umieszczone nad czystym rondlem i wyrzucić zawartość sita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6
Dodać ziemniaki, umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie po przekłuciu końcówką noża do parowania, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Tuż przed ziemniakami są gotowe, w małym rondlu, doprowadzić śmietanę do dusić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
8
Odcedzić ziemniaki, odrzucając płyn. Przełóż ziemniaki przez ricer ziemniaki do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodać śmietanę i trzepaczką dobrze włączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Umieścić na małym ogniu i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
11
Ubij 2 łyżki masła z wodorostów do mieszanki śmietany ziemniaczanej, aż dobrze się wymieszasz, a następnie dodaj sól. W tym momencie przenieś ziemniaki do pożądanego naczynia do serwowania. Można to podawać w stylu rodzinnym w dużej misce lub jako przystawka w pojedynczych miseczkach. Używając mandoliny, drobno ogolić kilka kawałków zamrożonego masła z wodorostów i umieścić kilka kawałków na ziemniakach. Używając tarki, zetrzyj trochę bonito na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
TarkaTarka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
12
Serwuj od razu.
13
Umieść wodorosty w blenderze i przetwarzaj z dużą prędkością, aż zostaną podzielone na drobne kawałki, 30 do 45 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
14
Przenieś wodorosty do dużej miski i spłucz pod zimną bieżącą wodą, aż do pełnego nawodnienia, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Wodorosty odsączyć, włożyć do blendera, dodać masło i przetworzyć do całkowitego wymieszania. Masło podzielić na pół i przenieść każdą połowę do dużego arkusza folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Zwiń masło w plastikowe kawałki folii, tworząc dwie grube kłody. Przechowywać w lodówce jedną połowę i zamrozić drugą. Utrzyma się do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn