Puree Z Selera
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawki? Puree z selera może być wspaniały przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz śmietanę, sól koszerna, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Puree z selera z gruszkami, oraz Seler & Yukon Gold Purée.
Instrukcje
Usuń nadmiar brudu z selera.
Odciąć spody i wierzchołki, pokroić w ćwiartki i obrać. Spłucz w chłodnej wodzie, jeśli pozostały brud lub zanieczyszczenia.
Pokroić w kostkę o grubości 1/2 cala.
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu 4-quart na małym ogniu, aż się połyska.
Dodać seler, czosnek, sól i pieprz i gotować, mieszając często, tylko do momentu, gdy zacznie mięknąć, około 5 minut. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i dodać wodę. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż seler będzie miękki i łatwo Przekłute widelcem, około 20 minut.
Odcedzić seler przez durszlak i wrócić do garnka. Za pomocą miksera w sztyfcie, puree, aż nie pojawią się grudki, około 1 minuty.
Umieścić masło i śmietanę w kuchence mikrofalowej dowód miski i podgrzewać tylko do roztopienia masła, około 45 sekund.
Dodać śmietanę i masło i kontynuować puree z blenderem na sztyfcie przez kolejną minutę.