Pumpkin Shakes
Potrzebujesz napój bezglutenowy i przyjazny dla fodmap? Koktajle dyniowe mogą być super przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 22g tłuszczu i w sumie 368 kalorii. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 85 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką dynię, pół na pół śmietankę, przyprawę do ciasta dyniowego i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 37%. Ten wynik nie jest tak wielki. Spróbuj Pumpkin Bourbon Shakes, Shamrock Shakes, oraz Sorbet Shakes dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W blenderze połącz połowę śmietany, lodów, dyni i przyprawy do ciasta dyniowego; przykryj i przetwarzaj na gładką masę.
Wlać do schłodzonych szklanek. Powtarzam.
Udekoruj bitą śmietaną i gałką muszkatołową.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla języka włoskiego. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Fonterutoli Chianti Classico. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Fonterutoli Chianti Classico
Kolor: Głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich toasty i pikantnych odcieni.Smak: uderzenie w usta jest ostre, ale miękkie ze względu na znaczną strukturę garbników, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość jest połączona z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych wrażeń ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.Wnioski: ci, którzy twierdzą, że Chianti Classico to kłujące i szorstkie wino, zmienią zdanie po degustacji tego 1999 roku, który jest teraz gotowy do picia, ale poprawi się jeszcze przez co najmniej pięć lat.Alkohol: 13,5% obj.