Pumpkin Creme Brulee
Przepis Dynia Creme Brulee może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 4 godziny i 15 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 554 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka puree z dyni, Gruboziarnisty cukier, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Krem Dyniowy Brûlée, oraz Ciasto Dyniowe Crème Brûlée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W średnim rondlu podgrzej śmietanę, mleko, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i goździki na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dojdzie do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia co najmniej 15 minut. W dużej misce ubić żółtka z granulowanym cukrem.
Ubijając stale, stopniowo wlać gorącą mieszaninę śmietany.
Wlać mieszaninę do 4 żaroodpornych ramekinów i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Piec w środku piekarnika, aż prawie ustawione, ale nadal nieco miękkie w środku, 30 do 40 minut. Krem powinien "shimmy" trochę, gdy potrząsasz patelnią; będzie bardziej jędrne, gdy ostygnie.
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić 15 minut. Szczelnie przykryj każdy ramek folią, upewniając się, że plastik nie dotyka powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 24 godzin.
Gdy jest gotowy do podania, rozgrzej brojlery do bardzo gorącego (lub odpal pochodnię kuchenną). Odkryj schłodzone kremy.
Wlać tyle grubego cukru, ile będzie pasowało na wierzch 1 kremu.
Pozostały cukier przelać na następny krem. Powtarzaj, aż wszystkie kremy zostaną pokryte. Pozostały cukier należy wyrzucić.
Umieść ramekins na blasze do pieczenia lub na patelni i dusić, aż cukier stopi się i dobrze rumiane, 1 do 2 protokół.
Ostudzić 1 minutę przed podaniem.