Pumpkin and Pecan semifreddo with Caramel Sauce

Pumpkin and Pecan semifreddo with Caramel Sauce
Dynia i Pecan Semifreddo z sosem karmelowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 537 kalorii, 4G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz crème fraîche, mielony kardamon, pekan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik z dyni z sosem karmelowym, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Karmel Pecan Pumpkin Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Line 9 1/4x5 1 / 4x3-calowa patelnia metalowa z folią. Zmiksować okruchy gingersnap i brązowy cukier w procesorze do połączenia. Po uruchomieniu maszyny powoli dodawaj masło; procesuj, aż utworzą się wilgotne okruchy. Naciśnij mieszankę okruchów na dnie i 2 cale w górę boków przygotowanej patelni bochenka. Wyluzuj 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gingersnap OkruchyGingersnap Okruchy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MasłoMasło
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Ubić dynię, miód i przyprawy w dużej misce do wymieszania. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DyniaDynia
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszaj 1 szklankę cukru, 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło i gotować syrop bez mieszania, aż termometr Candy rejestruje 120°, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
SyropSyrop
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
W międzyczasie, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka w średniej misce do miękkich szczytów. Stopniowo ubijaj w gorącym syropie cukrowym; ubijaj, aż mieszanina ostygnie, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop CukrowySyrop Cukrowy
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Fold 1/3 mieszaniny białka jaj w mieszaninie dyni przyprawy do rozjaśnienia. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja. Wchodzisz w pekan i toffi bits. Mieszankę łyżką do przygotowanej skorupy. Przykryć folią i zamrozić do zamrożenia, około 8 godzin. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Zamrozić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki ToffiKawałki Toffi
Białka JajBiałka Jaj
DyniaDynia
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Wymieszaj cukier, 1/4 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Ubij w 1/2 szklanki śmietany, masła, a następnie crme frache (mieszanina będzie bubble). Wymieszać wanilią i solą. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Wymieszać na średnim ogniu, aby się nagrzać przed podaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przetrzyj boki bochenka gorącą mokrą szmatką. Odwróć semifreddo na talerz; Usuń plastik.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
5
Pokroić w plastry o grubości 1 cala i podawać z ciepłym sosem karmelowym i bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Bita śmietanaBita śmietana

Składniki

1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipuszka pure pumpkinpuszka pure pumpkin2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiGingersnap cookie crumbsGingersnap cookie crumbs2(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany2(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrème fraîche lub kwaśna śmietanacrème fraîche lub kwaśna śmietana4largesOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki2(zima)(pakowane) złoty brązowy cukier(pakowane) złoty brązowy cukier01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.kardamon mielonykardamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.cynamon mielonycynamon mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.goździki mielonegoździki mielone11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.imbir mielonyimbir mielony01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.gałka muszkatołowa mielonagałka muszkatołowa mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipekan, tosty, grubo posiekanepekan, tosty, grubo posiekane01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPolskie toffi bitsPolskie toffi bits596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 patyczka) niesolone masło, pokrojone na kawałki(1/2 patyczka) niesolone masło, pokrojone na kawałki3(zima)masło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBita śmietanaBita śmietana1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn