Zapiekanka Z Wołowiną Tortilla
Zapiekanka z wołowiną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 615 kalorii, 27g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 2,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jeśli masz ser cheddar, wodę, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Zapiekanka Z Wołowiną Tortilla, Zapiekanka Z Wołowiną Tortilla, oraz TEX-MEX TORTILLA ZAPIEKANKA dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 177°. w 10-calowej patelni, gotować wołowinę i cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż wołowina zostanie dokładnie ugotowana; odcedzić. Wymieszać w obu saszetkach SOS enchilada (z zestawu obiadowego), mieszankę przyprawową (z zestawu obiadowego), wodę i chiles; podgrzewać do gorąca.
W ungreased 11x7-cala naczynia do pieczenia, rozprowadzić 1 szklankę mieszanki wołowiny.
Tortille (z zestawu obiadowego) przeciąć na pół.
Ułóż 6 połówek tortilli na wołowinie; posmaruj 1/2 szklanki kwaśnej śmietany. Na wierzchu 1/2 szklanki sera, 1 szklanka mieszanki wołowiny i pozostałe 6 połówek tortilli. Wymieszać z pozostałą śmietaną, pozostałą mieszaniną wołowiny i pozostałym serem.
Piec 30 minut. W razie potrzeby podawać z dodatkiem kwaśnej śmietany, pokrojonej w kostkę czerwonej papryki i posiekanej świeżej kolendry.