Pulpety z indyka w sosie pomidorowo-koprowym
Pulpety z indyka w sosie pomidorowo-koprowym mogą być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 449 kalorii. Ten przepis służy 4. 140 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorów w puszkach, bułki tartej, nasion kopru włoskiego i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, oraz Pulpety z indyka w sosie pomidorowo-bazyliowym.
Instrukcje
Włożyć mielone mięso do miski z bułką tartą i połową czosnku. Doprawić i dobrze wymieszać, aby połączyć. Używając rąk, uformuj mieszaninę na 12 kulek, a następnie schłodź przez 10 minut.
W międzyczasie podgrzej 1 łyżkę oleju na patelni.
Dodaj cebulę, marchew i pozostały czosnek. Gotować przez 5-6 minut, aż zmiękną.
Dodać nasiona kopru włoskiego i gotować przez kilka sekund. Dodaj pomidory do połowy puszki wody, a następnie wymieszaj z pomidorem czystym. Przyprawiamy i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut, aż zgęstnieje. Za pomocą elektrycznego blendera ręcznego, whizz aż mniej więcej gładkie.
W międzyczasie rozgrzać pozostały olej na nieprzywierającej patelni i smażyć klopsiki przez 8-10 minut, aż się ugotują.
Przenieść do sosu i gotować na wolnym ogniu,aż gorące.