Pulpety z indyka w sosie Guajawa (Albóndigas de Pavo con Salsa de Guayaba)
Przepis Pulpety z indyka z sosem Guava (Albóndigas de Pavo con Salsa de Guayaba) może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 383 kalorie, 24g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 3,35 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jeśli masz ząbek czosnku, jajka, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. 44 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chuletas " de Pavo Empanizadas con Salsa de Guayaba, Rollo Rojo de Guayaba (kolumbijskie ciasto z czerwoną rolką z Guawą), oraz Albóndigas (klopsiki w pikantnym sosie pomidorowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Klopsiki: w średniej misce wymieszać indyka ze wszystkimi innymi składnikami.Formować kulki i układać na talerzu. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj klopsiki i bez przesuwania lub obracania mięsa, pozostaw na brązowo przez około 3 minuty. Obróć klopsiki i brązową drugą stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1
Masło umieścić na patelni z sosem i podsmażyć cebulę i czosnek przez około 2 minuty.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Wina Tudor Balo Vineyard Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 68 dolarów za butelkę.