Puff Po Duńsku
Duński Puff może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 209 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 28 centów za porcję. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz wyciąg z migdałów, masło, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Puff Po Duńsku, Puff Po Duńsku, oraz Puff Duński Bezmleczny.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść 1 szklankę mąki w średniej misce.
Pokrój w 1/2 szklanki zmiękczonego masła, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości grubych okruchów.
Posypać 2 łyżki wody na mieszaninę; wrzucić widelcem.
Ciasto zebrać w kulkę; podzielić na pół. Poklepać każdą połowę w prostokąt 12x3-calowy, około 3 cale od siebie na nieprzetworzonym arkuszu cookie.
W rondlu 2-quart, podgrzać 1/2 szklanki masła i 1 szklanka wody do walcowania wrzenia; usunąć z ognia. Szybko wymieszaj ekstrakt migdałowy i 1 szklankę mąki. Energicznie mieszać na małym ogniu około 1 minuty lub aż mieszanina utworzy kulkę; usunąć z ognia.
Dodać jajka; ubić na gładką masę.
Rozłóż połowę polewy na każdy prostokąt.
Piec około 1 godziny lub aż polewa jest ostry i brązowy; wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Całkowicie fajne.
W średniej misce, wymieszać wszystkie składniki glazury z wyjątkiem orzechów, aż gładkie i do smarowania.
Rozprowadzić na wierzchu ciasta; posypać orzechami.