Pudín Mary (Proste Ciasto Pomarańczowe)
Pudín Mary (proste ciasto pomarańczowe) może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 442 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 46 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 154 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz skórkę pomarańczową, masło, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pomarańczowy tort Mary Berry, Proste Ciasto Z Makiem Pomarańczowym, oraz Kurczak szkliwiony Mary ' s maple & orange dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko Spryskaj patelnię Bundt sprayem do pieczenia.
Pulsuj cukier i skórkę w robocie kuchennym i krążkach, aż nie pozostaną żadne nitki skórki, a cukier będzie wilgotny i żółty. Ewentualnie wcierać skórkę w cukier opuszkami palców.
Mąkę i sól połączyć w średniej misce.
Ubij masło i cukier pomarańczowy mikserem elektrycznym lub w mikserze stojącym na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, około 2 minut.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech dodatkach, na przemian z mlekiem. W razie potrzeby zeskrobać dno i boki miski gumową szpatułką.
Wymieszaj sok pomarańczowy i proszek do pieczenia razem w małej misce, aż proszek do pieczenia się rozpuści (mieszanina się spieni). Złóż mieszaninę do ciasta za pomocą gumowej szpatułki.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec, aż tester wyjdzie czysty po włożeniu, 35 do 40 minut.
Przenieść ciasto do regału chłodzenia i ostudzić na patelni 10 minut. Odwróć ciasto bezpośrednio na stojak chłodzący i całkowicie ostudź, co najmniej 1 godzinę. W razie potrzeby pył z cukrem cukierniczym.