Puds czekoladowo-migdałowy z boozy hot chocolate sauce
Chocolate & almond puds with boozy hot chocolate sauce to deser, który serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 88 g tłuszczu, oraz w sumie 1128 kalorii. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mielone migdały, disaronno, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Boozy Skinny Hot Chocolate, Hot Chocolate (Boozy Version), oraz Boozy Mint Hot Chocolate.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło 2 x 150 ml dariole foremki, rozsypać w płatkach migdałów tak, aby przyklejały się do podstawy i boków i umieścić na małej blasze do pieczenia. Ubij masło, cukier, jajko, mąkę, zmielone migdały i kakao w proszku, a następnie podziel na formy.
Piec przez 20-25 minut, aż szaszłyk wyjdzie czysty.
Tymczasem do sosu rozpuścić wszystkie składniki na małej patelni i ogrzać.
Ostrożnie obrócić ciasta z foremek i usiąść na 2 talerzach (tak samo jak upieczone).
Podawać z lodami waniliowymi, gorącym sosem czekoladowym, espresso i odrobiną więcej Disaronno.