Puddingi z ricottą i wanilią

Puddingi z ricottą i wanilią
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 246 kalorii. Jeśli 1,33 zł za porcję spada w budżecie, Ricottan i puddingi z fasoli waniliowej może być wybitny bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 10. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz masło, syrop klonowy, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj B&W puddingi waniliowe ze świeżymi truskawkami, Ricotta Waniliowa Z Prażonym Kokosem, oraz Tarta z dyni waniliowej Ricotta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku puddingów: ułóż stojak na piekarnik na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Masło 10 nonstick Muffin kubki i linii dolnej każdej filiżanki z dysku pergaminu. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
3
W blenderze połącz ser ricotta, ser mascarpone, jajka, śmietanę, syrop klonowy, cukier i sól. Używając noża do parowania, podziel ziarno wanilii na pół i zeskrobaj nasiona do blendera. (Do sosu rezerwować zalaną wanilią strączkę.) Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
4
Do przygotowanych muffinek wlać ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
5
Piec przez 35 do 40 minut, aż nadmuchane i lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjmij kubki muffinek z piekarnika do stojaka z drutu i ostudź przez 30 minut (puddingi będą spuszczać powietrze podczas chłodzenia). Puddingi przechowywać w lodówce, w kubkach muffin, przez 2 godziny. Używając cienkiej, elastycznej szpatułki, ostrożnie usuń puddingi z kubków na muffinki i wyrzuć papier pergaminowy z dna puddingów.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Do sosu: w średnim rondlu, połączyć zastrzeżone wanilii, żurawiny, wody, soku pomarańczowego, skórki pomarańczowej i 1/2 szklanki cukru na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i ciecz zmniejszyła się o połowę, o 30 do 35 minut. Ostudzić przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
8
Wyjąć wanilię i osłodzić dodatkowym cukrem, do smaku, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
9
Aby służyć: ułóż budynie na małych talerzach deserowych i łyżkę sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 47 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn