Pudding śliwkowo-migdałowy
Pudding śliwkowo-migdałowy to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka zmielonych migdałów, cynamonu, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie wspaniałe. Pudding Śliwkowy, Pudding Śliwkowy Parfaits, oraz Pirate ' s Plum Pudding są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
W misce wrzucić śliwki, cynamon, skórkę z cytryny i brandy, jeśli używasz, a następnie pozostawić do maceratowania podczas tworzenia ciasta.
Masło i cukier ubijamy elektryczną trzepaczką do bladości i puszystości, dodajemy jajka po kolei, dodajemy mąkę i zmielone migdały.
Wymieszać do całkowitego połączenia.
Przełóż owoce do maślanego, płytkiego naczynia do pieczenia, przełóż ciasto na ciasto, a następnie posyp płatkami migdałów.
Piec przez 35-40 minut, aż rumiane i gotowane przez. Sprawdź, czy budyń jest gotowy, wkładając szaszłyk. Jeśli wyjdzie czysty, budyń jest gotowy; jeśli jest trochę ciasta na szaszłyku, a następnie dać mu kilka minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i podawać na ciepło z skrzepłą śmietaną.