Pudding śliwkowo-migdałowy

Pudding śliwkowo-migdałowy
Pudding śliwkowo-migdałowy to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka zmielonych migdałów, cynamonu, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie wspaniałe. Pudding Śliwkowy, Pudding Śliwkowy Parfaits, oraz Pirate ' s Plum Pudding są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
W misce wrzucić śliwki, cynamon, skórkę z cytryny i brandy, jeśli używasz, a następnie pozostawić do maceratowania podczas tworzenia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I PoćwiartowaneSchłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Masło i cukier ubijamy elektryczną trzepaczką do bladości i puszystości, dodajemy jajka po kolei, dodajemy mąkę i zmielone migdały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Wymieszać do całkowitego połączenia.
5
Przełóż owoce do maślanego, płytkiego naczynia do pieczenia, przełóż ciasto na ciasto, a następnie posyp płatkami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
6
Piec przez 35-40 minut, aż rumiane i gotowane przez. Sprawdź, czy budyń jest gotowy, wkładając szaszłyk. Jeśli wyjdzie czysty, budyń jest gotowy; jeśli jest trochę ciasta na szaszłyku, a następnie dać mu kilka minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć z piekarnika i podawać na ciepło z skrzepłą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem SkrzepłyKrem Skrzepły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn