Pudding śliwkowo-migdałowy to lacto ovo vegetarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 419 kalorii, 8G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka zmielonych migdałów, cynamonu, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie wspaniałe. Pudding Śliwkowy, Pudding Śliwkowy Parfaits, oraz Pirate ' s Plum Pudding są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W misce wrzucić śliwki, cynamon, skórkę z cytryny i brandy, jeśli używasz, a następnie pozostawić do maceratowania podczas tworzenia ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Schłodzone Ciastka Maślane W Tubce, Oddzielone I Poćwiartowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Masło i cukier ubijamy elektryczną trzepaczką do bladości i puszystości, dodajemy jajka po kolei, dodajemy mąkę i zmielone migdały.
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Wymieszać do całkowitego połączenia.
5
Przełóż owoce do maślanego, płytkiego naczynia do pieczenia, przełóż ciasto na ciasto, a następnie posyp płatkami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Piec przez 35-40 minut, aż rumiane i gotowane przez. Sprawdź, czy budyń jest gotowy, wkładając szaszłyk. Jeśli wyjdzie czysty, budyń jest gotowy; jeśli jest trochę ciasta na szaszłyku, a następnie dać mu kilka minut więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
7
Wyjąć z piekarnika i podawać na ciepło z skrzepłą śmietaną.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.