Pudding Ryżowy Z Kardamonem (Payasam)

Pudding Ryżowy Z Kardamonem (Payasam)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj puddingu ryżowego z kardamonem (Payasam). Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka migdałów, mielonego cynamonu, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj rice payasam, jak zrobić rice payasam / rice Kheer, Pudding Ryżowy Z Kardamonem, oraz Pudding ryżowy kardamonowy z pistacjami i karmelem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś mleko, ryż, kardamon, cynamon i sól do wrzenia w ciężkim rondlu 3-quart na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu, odkryte, często mieszając, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
CynamonCynamon
MlekoMleko
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać cukier i gotować, mieszając, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
3
Rozgrzać ghee w 10-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu do gorąca, a następnie gotować migdały, mieszając, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać rodzynki i gotować, mieszając, aż pokryte ghee i lekko nadmuchane.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
GheeGhee
5
Mieszaj mieszankę migdałową do puddingu ryżowego i podawaj na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
RyżRyż
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * budyń ryżowy można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać, przerzedzić ciepłym mlekiem, przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn