Pudding Ryżowy Mango-Kokosowy
Pudding ryżowy Mango-kokosowy może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka mleka kokosowego, cukru, mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pudding Ryżowy Mango Kokosowy, Kokosowy Pudding Ryżowy Z Mango, oraz Pudding ryżowy z mango i kokosem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191°. posmaruj płytkie naczynie do pieczenia 2 1/2-quart.
W średnim rondlu doprowadzić 1 3/4 szklanki wody do wrzenia. Wymieszać ryż, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż cała woda zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut.
W małym rondlu, podczas ostatnich 5 minut gotowania ryżu, zagotuj mleko kokosowe, cukier i sól na średnim ogniu. Gotować przez 4 minuty. Wyłączyć ogień i wymieszać z rumem.
Na wierzch wlać mleko kokosowe. Przykryć papierem woskowym; pozostaw na 30 minut.
Tymczasem, rozłożyć kokosa w jednej warstwie na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, często mieszając, aż złoty kolor, 7 do 10 protokół.
Ochłoń. (Kokos można prażyć do 1 tygodnia wcześniej; przechowywać hermetycznie.)
Podawać budyń ryżowy w temperaturze pokojowej lub lekko rozgrzany na blacie kuchennym, posypany posypką mango i prażonym kokosem.