Pudding dyniowy z sosem z białej czekolady
Pudding dyniowy z sosem z białej czekolady to wegetariański przepis lakto ovo na 6 porcji. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 1076 kalorii , 31 g białka i 38 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis z Taste of Home wymaga ciężkiej bitej śmietanki, mielonej gałki muszkatołowej, jajek i mielonego cynamonu. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał bardzo zły (ale wciąż możliwy do naprawienia) wynik łyżkowy wynoszący 0% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Pudding z dyni , Pudding z wiśniami i czekoladą i Pudding z chlebem czekoladowym i gruszkami-niespodzianką .
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze dziewięć składników.
Dodaj kostki chleba; wymieszać do pokrycia.
Przenieść do natłuszczonej formy o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 50-55 minut lub do momentu, aż nóż włożony blisko środka będzie czysty.
W międzyczasie w małym rondlu podgrzej białą czekoladę i śmietankę. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. Studzimy aż zgęstnieje, około 10 minut.
Podawać ciepły sos z ciepłym budyniem. Resztki przechowuj w lodówce.