Ptysie Ziemniaczane
Ptysie ziemniaczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,06 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ptysie Ziemniaczane, Chrupki Ziemniaczane Z Szynką, oraz Ptysie Ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki umieścić w średnim garnku i przykryć zimną wodą; doprawić solą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować do przetargu widłowego, o 20 protokół; odcedzić. Przekazać ziemniaki przez ricer do dużej miski lub zacieru z masher ziemniaków, aż będzie gładka.
Połączyć mleko, masło, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 szklanki wody w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia, dodać mąkę i energicznie mieszać drewnianą łyżką do momentu włączenia. Powrót rondel do pieca i gotować na małym ogniu, mieszając, aż mieszanina zbierze się i odciąga od strony patelni, o 1 minutę. Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina będzie lekko błyszcząca, o 4 Więcej minut.
Przenieść mieszaninę do miksera stojącego i ubić z uchwytem łopatkowym na średniej prędkości, około 1 minuty.
Dodać połowę puree ziemniaczanego i całe jajko i beat aż włączone.
Dodać pozostałe ziemniaki i żółtka i ubić do kremowej i gładkiej, o 1 więcej minut.
Przenieść mieszaninę do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala. Ustaw duży kawałek papieru pergaminowego na desce do krojenia. Rura około 24 kopce (1 do 1 1/2 cala każda) mieszaniny ziemniaków na pergaminie.
Pokrój pergamin między kopcami nożem do parkowania, aby każdy puff siedział na własnym kawałku papieru.
Rozgrzać 2 cale oleju z orzeszków ziemnych w dużym garnku, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 325 stopni F. pracując partiami, ostrożnie odwróć każdy puff do oleju, pozostawiając go na pergaminie. Pergamin odpadnie, gdy Puffy gotują; Usuń szczypcami. Smażyć na złoty kolor, obracając w razie potrzeby, 6 do 8 minut.
Wyjąć łyżką szczelinową i osuszyć na ręcznikach papierowych; doprawić solą.