Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną

Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną
Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 39g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ogórka, skórki z cytryny, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana, Sałatka z wędzonego pstrąga i ziemniaków, oraz Sałatka z wędzonego pstrąga z jabłkami, koprem włoskim i kremowym sosem chrzanowym.

Instrukcje

1
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 15 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
3
Podgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
W międzyczasie wymieszać jogurt i majonez, a następnie doprawić dobrym wyciśnięciem cytryny. Delikatnie wymieszać z ziemniakami z kaparami, korniszonami, większością cebuli dymki i ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
KorniszonyKorniszony
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
5
Pstrąga przyprawiamy, następnie grillujemy na blasze do pieczenia, od strony skórki w dół, przez 3-4 minuty, w zależności od grubości, aż się ugotujemy. Roztrzepać skórką z cytryny i podawać z sałatką ziemniaczaną, rozsypaną pozostałą dymką.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
PstrągPstrąg
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Pozostałą cytrynę pokroić na pół w kliny do wyciśnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia45
Magazyn