Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną
Pstrąg z kremową sałatką ziemniaczaną to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 422 kalorie, 39g białka, oraz 18g tłuszczu. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka ogórka, skórki z cytryny, majonezu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Sprawdza się jako drogie danie główne dla 4 Lipca. 47 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana, Sałatka z wędzonego pstrąga i ziemniaków, oraz Sałatka z wędzonego pstrąga z jabłkami, koprem włoskim i kremowym sosem chrzanowym.
Instrukcje
Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 15 minut, aż będą miękkie.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia, a następnie ponownie odcedzić.
W międzyczasie wymieszać jogurt i majonez, a następnie doprawić dobrym wyciśnięciem cytryny. Delikatnie wymieszać z ziemniakami z kaparami, korniszonami, większością cebuli dymki i ogórka.
Pstrąga przyprawiamy, następnie grillujemy na blasze do pieczenia, od strony skórki w dół, przez 3-4 minuty, w zależności od grubości, aż się ugotujemy. Roztrzepać skórką z cytryny i podawać z sałatką ziemniaczaną, rozsypaną pozostałą dymką.
Pozostałą cytrynę pokroić na pół w kliny do wyciśnięcia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na pstrąga. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio Vigneti delle Dolomiti
# 51 Wine Spectator Top 100 of 2021Alois Lageder Terra Alpina Pinot Grigio ma jasnożółty kolor z wyraźnymi kwiatowymi aromatami z nutą przyprawy; średnio treściwy z dobrą mineralnością i precyzyjnym wykończeniem.Dobrze pasuje do ryb i skorupiaków, drobiu, białych mięs jako przystawka lub do posiłku