Pstrąg jeziorny z ziemniakami i boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pstrąga jeziornego z ziemniakami Fingerling i boczkiem. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 6,06 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz filety z pstrąga, por, Wino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Spróbuj Pstrąg jeziorny smażony z boczkiem i Sukkotem z fasoli żurawinowej, Pstrąg jeziorny z Nuoc Mam Gung i brokułami, oraz Wędzony pstrąg jeziorny z smażoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować ziemniaki do miękkości, około 15 minut.
Na średniej patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, o 4 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i wytrzeć patelnię. Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni, dodać pory i gotować na małym ogniu, mieszając, aż zmięknie, o 6 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Podgrzej 12-calową żeliwną patelnię. Filety z pstrąga doprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni.
Dodać pstrąga i gotować na dużym ogniu, aż rumiane na dnie, o 3 protokół. Obróć pstrąga.
Dodać wino, ziemniaki, por i pozostałe 3 łyżki masła. Dusić na małym ogniu, aż pstrąg jest ledwo zrobione, o 4 protokół.
Przenieś rybę do rozgrzanych, płytkich misek. Dusić warzywa, aż smak wina złagodzi, o 4 protokół.
Dodać boczek i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Łyżka warzywa i sos wokół pstrąga i podawać na raz.