Przyprawiony Dhal (Masala Dhal)

Przyprawiony Dhal (Masala Dhal)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj przyprawionego Dhal (Masala Dhal). Ten przepis służy 6. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 193 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz mieloną kurkumę, masoor dal, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Dhal, oraz Tadka Dhal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś soczewicę i 3 szklanki wody do wrzenia z kurkumą w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, a następnie delikatnie gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż się rozpadną, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Gdy soczewica są gotowane, rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż migota, a następnie gotować nasiona gorczycy, nasiona kminku, i płatki papryki, aż nasiona gorczycy zaczynają pop i / lub włączyć szary i kminek nasiona brązowy, o 1 minutę. Wymieszać mieszankę przypraw do soczewicy z mlekiem kokosowym, kolendrą, sokiem z cytryny i solą i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
SoczewicaSoczewica
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * soczewica, bez oleju przyprawowego, mleka kokosowego, kolendry i soku z cytryny, może być wykonana 1 dzień wcześniej. Podgrzać i dodać pozostałe składniki przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
KolendraKolendra
SoczewicaSoczewica
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
Nigl Freiheit Gruner Veltliner
#48 Wine Spectator Top 100 2018Uroczy nos, aromaty żółtych jabłek, delikatny owocowy charakter, lekko lepka, żywa i ładnie zintegrowana kwasowość, idzie dobrze, pikantne i pikantne odcienie mineralne w wykończeniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn