Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj przyprawionego Dhal (Masala Dhal). Ten przepis służy 6. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 193 kalorie, 9g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jeśli masz mieloną kurkumę, masoor dal, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Dhal Curry Z Mięsem (Gosht Dhal), Dhal, oraz Tadka Dhal dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś soczewicę i 3 szklanki wody do wrzenia z kurkumą w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, a następnie delikatnie gotuj na wolnym ogniu, częściowo przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż się rozpadną, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Soczewica
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Gdy soczewica są gotowane, rozgrzać olej w małej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż migota, a następnie gotować nasiona gorczycy, nasiona kminku, i płatki papryki, aż nasiona gorczycy zaczynają pop i / lub włączyć szary i kminek nasiona brązowy, o 1 minutę. Wymieszać mieszankę przypraw do soczewicy z mlekiem kokosowym, kolendrą, sokiem z cytryny i solą i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Nasiona Gorczycy
Mleko Kokosowe
Nasiona Kminku
Sok Z Cytryny
Kolendra
Soczewica
Sól
Olej Do Smażenia
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
* Indyjskie składniki można zamówić pocztą Kalustyans.com. * soczewica, bez oleju przyprawowego, mleka kokosowego, kolendry i soku z cytryny, może być wykonana 1 dzień wcześniej. Podgrzać i dodać pozostałe składniki przed podaniem.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Nigl Freiheit Gruner Veltliner z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.