Przyprawione medaliony wieprzowe z sosem Bourbon

Przyprawione medaliony wieprzowe z sosem Bourbon mogą być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 4G tłuszczu i w sumie 206 kalorii. Za 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś zmielone ziele angielskie, sos sojowy, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 49%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Przyprawione medaliony wieprzowe z sosem żurawinowo-pomarańczowym, Medaliony wieprzowe z sosem Dijon, oraz Medaliony wieprzowe z sosem cytrynowym.
Instrukcje
W małym rondelku połącz bourbon, brązowy cukier, ocet, sos sojowy, czosnek i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/2 szklanki, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie połącz chili w proszku, cynamon, sól i ziele angielskie; natrzyj plastry wieprzowiny.
Na dużej patelni pokrytej sprayem do gotowania gotuj wieprzowinę na średnim ogniu przez 2-4 minuty z każdej strony lub do miękkości.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Pinot Noir, Malbec i Sangiovese to moje najlepsze typy Medalionów wieprzowych. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować, jest Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki). Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)]()
Hartford Court Russian River Pinot Noir (pół butelki)
Po aromatach czarnej wiśni, ziela angielskiego, czarnej porzeczki i gliny następują smaki dzikich malin, ciemnych jagód i kruszonej mineralności skalnej. Po gęstym wejściu następuje słodki i soczysty dotyk ust, wsparty kwasowością, jedwabistymi taninami i subtelnym ziemistym wykończeniem.