Przyprawione kotlety wieprzowe z chutneyem jabłkowym

Need a danie główne bezglutenowe? Przyprawione kotlety wieprzowe z chutney jabłko może być niesamowite przepis, aby spróbować. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 347 kalorii. Ten przepis służy 4. Jeśli masz pod ręką jabłko, sól, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszoną żurawinę, można podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Śniadaniowe jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyprawione Klon glazurowane kotlety wieprzowe z gruszką Chutney, Knocks and Kotlets: Knockwurst z przyprawioną kiszoną kapustą i wędzonym kotletem wieprzowym z boczkiem, jabłkiem i cebulą, oraz Kotlety wieprzowe z jeżyn-jabłek Chutney dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować chutney, rozpuść masło na patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj jabłko; smażyć 4 protokół lub do lekko rumiane.
Dodać żurawinę i kolejne 6 składników( przez ziele angielskie); doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 8 minut lub aż jabłka będą miękkie; wymieszać od czasu do czasu.
Aby przygotować wieprzowinę, podczas gdy chutney gotuje się na wolnym ogniu, podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu.
Połączyć chipotle i dalej 4 składniki (przez czarny pieprz); posypać wieprzowiną. Patelnia grillowa z natryskiem do gotowania.
Dodaj wieprzowinę na patelnię; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Smukłe haricots verts są ładnym i szybkim dodatkiem do posiłku.
Rozgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 12 uncji haricots verts do patelni; gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać w 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu, i 2 cienko pokrojone ząbki czosnku; gotować 5 minut lub aż czosnek jest lekko rumiane.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. La Crema Russian River Chardonnay z oceną 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.