Przyprawione Kandyzowane Orzechy Włoskie
Przyprawione kandyzowane orzechy włoskie mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1007 kalorii, 18g białka, oraz 90 g tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 21 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Mieszanka soli, zmielony cynamon, połówki orzecha włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 61%. Podobne przepisy to Wyznanie # 67: uzależniony od kandyzowanych orzechów włoskich, szuka pomocy ... morelowy i kandyzowany chleb orzechowy, Kandyzowane Orzechy Włoskie, oraz Surowe Kandyzowane Orzechy Włoskie.
Instrukcje
W dużej patelni o dużym dnie, ogrzać około 1 cala oleju do 350 stopni F.
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać orzechy włoskie i blanszować przez 30 sekund.
Odcedzić i przenieść orzechy do średniej miski. Podczas gdy orzechy są jeszcze gorące i lekko mokre, dodaj cukier cukierniczy i wrzuć do orzechów. Wymieszać i wrzucić, aż cały cukier stopi się w orzechach; jeśli kawałki nierozpuszczonego cukru pozostaną na orzechach, nie będą smażyć prawidłowo.
Przed smażeniem ponownie wymieszać orzechy. Za pomocą dużej łyżki z rowkiem przenieś kilka orzechów do gorącego oleju, umożliwiając Opadnięcie piany przed dodaniem kolejnej łyżki. (W przeciwnym razie olej może się spienić i spalić.) Smażyć w małych partiach, aż orzechy będą średnio brązowe, około 45 sekund; należy uważać, aby nie rozgotować. Rozsypać na blasze do pieczenia, aby lekko ostudzić.
W małej misce wymieszać cayenne, cynamon, szczyptę soli i pieprzu.
Podczas gdy orzechy są jeszcze ciepłe, przenieść je do miski i posypać równomiernie około połowy mieszanki przypraw. Wrzucić dobrze do dystrybucji przypraw, a następnie smak orzechów.
Dodaj więcej mieszanki przypraw, do smaku, i wrzucić dobrze po każdym dodaniu. Gdy ostygnie, zapakuj do szczelnego słoika. Będą one przechowywać w temperaturze pokojowej przez co najmniej 2 tygodnie.