Przyprawione Czekoladowe Budino
Spiced Chocolate Budino to przepis bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański z 10 porcjami. Ta przystawka ma 175 kalorii, 1 g białka i 1 g tłuszczu na porcję. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup skórkę pomarańczową, mielony cynamon, pomarańczę z pępka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 12%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Podobne przepisy to Czekoladowe Budino, Gorzkie Budino Czekoladowe i Ciasto Czekoladowe Budino Rose Pistola.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zrób budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Dodaj cynamon, skórkę pomarańczową i płatki czerwonej papryki, a następnie schłodź w dużym, drobnym naczyniu. Przed podaniem posypujemy wierzch posiekaną kandyzowaną skórką pomarańczową.
Za pomocą obieraczki do warzyw odetnij pomarańczową część skórki od łodygi pomarańczy aż do końca pępka, tworząc długie paski o szerokości od 3/4 do 1 cala. Zagotuj w małym, ciężkim rondlu wodę.
Dodaj skórki i gotuj przez 1 minutę.
Odcedź, a następnie opłucz skórki pod zimną wodą. Powtórz gotowanie skórek w rondlu zalanym świeżą wrzącą wodą i przepłukanie pod zimną wodą jeszcze 2 razy.
Wymieszaj cukier i 1/2 szklanki świeżej wody w małym, ciężkim rondlu i postaw na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj skórki pomarańczowe i gotuj na średnim ogniu do miękkości, około 15 minut. Za pomocą szczypiec przenieś skórki na arkusz papieru pergaminowego, aby lekko wyschły, około 1 godziny.