Przyprawione ciasto z dyni z cytrusową glazurą
Przyprawione ciasto dyniowe z cytrusową glazurą to bezmleczne deser. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1004 kalorii, 10g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Przepis ten zachwycił 126 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz barwniki spożywcze, barwniki spożywcze, Likier pomarańczowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Duże ciasto imbirowe z glazurą cytrusową Whiskey, Placek ze słodkich ziemniaków z przyprawioną maślaną glazurą Rumową, oraz Ciasto Dyniowo-Cytrusowe Bundt.
Instrukcje
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło i mąka 12-cup bundt ciasto patelni. W dużej misce do mieszania, połączyć jajka, olej, ciasto mix, woda, i pumpkin Pie spice. Beat aż dobrze wymieszane.
Dodać mieszanki ciasta i wymieszać, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni i piec przez 50 minut lub do momentu, gdy szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Odwróć ciasto na stojaku chłodzącym.
Połącz 2 części żółtego barwnika spożywczego z 4 częściami czerwonego barwnika spożywczego, aby uzyskać pomarańczowy barwnik spożywczy.
Cukier puder, sok pomarańczowy, likier pomarańczowy i barwnik spożywczy ubić w rondlu na małym ogniu przez 5 minut lub aż cukier się roztopi. Jeśli glazura wydaje się zbyt sucha, dodaj więcej wody lub soku pomarańczowego, aby osiągnąć odpowiednią konsystencję.